Kropsterapi

Kropsterapi er i essensen en effektiv metode til at skabe indre ro og balance i hele din krop. Behandlingen sigter mod at fremme helhed og harmoni.

Metoden har vist sig, at have positive resultater i behandlingen af både fysiske og psykiske lidelser og skader. Dette inkluderer tilstande som hovedpine/migræne, rygsmerter, ømme skuldre, museskader, piskesmæld, fordøjelsesproblemer, stress, depression og angst.

Behandlingen foregår ikke blot på briksen; dens virkning er langvarig og kan endda være varig på mange områder. Din krop aktiveres og igangsætter sin egen helingsproces.

Hvad er kropsterapi?

Vi fødes med en unik evne til, at mærke vores behov og reagere på dem. Dette aflæres stille og roligt op gennem barndommen, hvor det moderne liv ikke altid efterlader tid til, at få mærket efter – “Hvad er det egentlig jeg har brug for nu?” 

Mange af os kommer på denne måde ud af kontakt med vores krop, og kan ikke mærke, hvad det egentlig er, at den har brug for. Kroppen er helt unik til at signalere til os, hvis vi lytter. Vi kender alle sammen det, at få en klump i halsen når vi bliver kede af det, eller sommerfugle i maven, når der er noget vi glæder os til – sådan sender kroppen beskeder til os, hvis vi altså er opmærksomme på dem – og det er vi desværre ikke altid – eller måske når vi det bare ikke i den travle hverdag, og skubber det i baggrunden.

Bliver denne spiralbevægelse ved, kan det ende med spændinger i kroppen; f.eks kæbespændinger fordi vi bider tænderne sammen og lige yder lidt ekstra på jobbet, trykken for brystet fordi vi beskytter os mod verden, mavespændinger fordi vi gemmer på for meget.

Kroppen husker

Det betyder, at alt det vi oplever, alt det der sker med os gennem livet, det husker kroppen. Vores hoveder har måske ‘glemt’ det, eller tænker ikke på det i hverdagen; men det lagres i vores krop og bliver til erfaringer på godt og ondt. Dette kan give sig til udtryk som uhensigtsmæssige, smertefulde spændinger, der kræver hjælp for at blive løsnet

Her er kropsterapien en god medspiller. Kropsterapi er en metode, hvor din krop betragtes ud fra et helhedsbillede – med alle de erfaringer den har gemt gennem livet – med glæder og sorger. Din krop bliver, gennem forskellige teknikker, gjort opmærksom på hvad den selv kan gøre for, at acceptere den helhed, og selv rette op på ‘skævheder’.

Det hele handler meget om helhed og accept.

Jeg har taget min uddannelse til kropsterapeut hos ManuVision på Frederiksberg. Du kan læse meget mere om ManuVision her.

Hvordan foregår det?

Behandlingen starter altid med en kort snak med dig om, hvor du er i dit liv, og om hvilke særlige områder du har udfordringer med lige nu. Derefter lægger du dig på briksen, med et lunt tæppe over dig, og jeg undersøger dig for spændinger og blokeringer i din krop.

Behandlingen består af pulseringer, der løsner og aktiverer dine led og muskler, af dyb massage og tryk på specifikke punkter. Under behandlingen arbejder vi med åndedrættet, og afslapning som del af kroppens egen-behandling.

Efter behandling er din krop i højeste gear, og det er derfor vigtigt, at du får  vand at drikke, og at du lytter til din krop. Reaktionerne på en behandling er meget forskellige – nogle oplever en lethed, andre oplever træthed – så lyt til din krop.

Behandlingen foregår sædvanligvis i undertøj. Du er hele tiden dækket af et blødt tæppe.